Alianță între Amadeus și Visa pentru a combate cyberfraudele din turism

Trimite și altora

Visa CyberSource și Amadeus au decis să se alieze pentru a combate cyberfraudele din industria turismului.

Acordul dintre cele două companii conferă ecosistemului global de turism capacitatea de a furniza autentificarea consistentă a clienților (Strong Customer Authentication) și de a oferi protecție împotriva fraudelor, fără a afecta experiența de plată.

Noua tehnologie combină abilitățile CyberSource de plată, autentificare și gestionare a fraudelor, susținute de un volum mai mare de date și de învățare automată avansată (Advanced Machine Learning).

Banca Centrală Europeană estimează că Europa este afectată anual de fraude cu carduri online în valoare de 1,3 miliarde de euro. Acesta este motivul pentru care directiva Payment Services Directive 2 (PSD2) și standardele tehnice de reglementare (Regulatory Technical Standards – RTS) aduc ceea ce este cunoscut sub numele de Strong Authentication Client (SCA). Acesta va introduce autentificarea în doi factori pentru majoritatea plăților electronice efectuate în Spațiul Economic European (European Economic Area – EEA). În acest context, Amadeus a colaborat cu CyberSource, platforma de administrare a plăților Visa, pentru a oferi industriei globale de turism o gamă de funcții avansate de gestionare a fraudelor și a plăților.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY