Clujul rămâne cel mai bun loc pentru start-up-uri din România

Clujul rămâne cel mai bun loc din România pentru start-up-uri, potrivit unei analize realizate de o companie de consultanță din Londra. Rezultatele analizei sunt confirmate și de alte studii, realizate deopotrivă de publicații românești și internaționale.

Analizele care au declarat Clujul drept cel mai bun loc pentru start-up-uri țin cont de mai mulți factori. Primul este reprezentat de universitățile clujene, care reunesc aproximativ 100.000 de studenți, masteranzi și doctoranzi, ce reprezintă o forță de muncă bine pregătită. Apoi, contează educația antreprenorială, inclusiv disponibilitatea unor oameni de afaceri cu experiență de a fi mentori pentru antreprenorii aflați la început de drum. Contează apoi și rețeaua de hub-uri pentru start-up-uri, care oferă deopotrivă o infrastructură bună pentru incubarea unor afaceri, și posibilitatea de a-i pune pe antreprenori în legătură cu investitori din străinătate, spune proprietarul unei rețele de hub-uri, Silicon Forrest, Gabriel Ioan Rusu.

Un alt factor care favorizează dezvoltarea start-up-urilor este comunitatea tehnologică apărută la Cluj-Napoca. În oraș muncesc aproximativ 22.000 de specialiști în IT. De multe ori, companiile colaborează pentru a dezvolta împreună aplicații sau programe software, iar acest lucru favorizează deopotrivă dezvoltarea companiilor mici și a celor mari.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

3 × five =