Stațiunile din Munții Apuseni sunt pregătite să îi primească pe cei care vor își petreacă la munte minivacanța de 1 Mai. Proprietarii de pensiuni, cabane și moteluri au pregătit diferite activități recreative, precum și rețete tradiționale. Astfel, cei care vor merge în Carpații Occidentali vor avea ocazia, pe lângă mititei și bere, să se bucure și de gulaș, balmoș cu ciuperci de pădure, pălincă sau secărică.
Vremea frumoasă i-a încurajat pe foarte mulți turiști să își planifice minivacanța din aceste zile în stațiunile din Munții Apuseni. Cele mai căutate sunt satele de pe văile Arieșului și Crișului Repede, dar și cele înșirate de-a lungul salbei de lacuri de acumulare care începe în Beliș, continuă prin Tarnița și Someșul Cald și se sfârșește în Gilău. Pe de altă parte, în Mărișel turiștii se pot bucura de diferite activități recreative pregătite de gazde, spune președintele Asociației Pelaghia din Mărișel, Viorel Pleșa.
O altă destinație care atrage turiști din țară și din străinătate este Rimetea. Acest sat este faimos pentru patrimoniul său construit, aflat pe lista tentativă a UNESCO, dar și pentru împrejurimile sale. O legendă locală spune că Rimetea este singurul loc de pe Pământ unde Soarele răsare de două ori într-o zi, pentru că, după ce se ivește de după linia orizontului, se ascunde după masivul numit Piatra Secuiului, apoi răsare din nou. Turiștii sunt încântați de acest sat.
Turiștii se bucură și de gastronomia locală diversă. Pentru ei, 1 Mai nu înseamnă doar mici și bere, ci și miei la proțap, vin alb adus din Podișul Târnavelor sau vin roșu de pe Valea Mureșului, precum și prăjituri locale precum haioșele sau linzerele.