Fondul Suveran Norvegian ar putea cumpăra o platformă industrială din Cluj, de la controversatul om de afaceri Ioan Bene

Trimite și altora

Fondul Suveran Norvegian, o entitate care administrează active în valoare de peste 1.000 de miliarde de dolari americani, vrea să cumpere o platformă industrială din Cluj-Napoca, potrivit Ziarului Financiar. Este vorba de o suprafață de 41.500 de metri pătrați, care aparține societății care administrează fosta fabrică de mașini-unelte Unirea SA și care este evaluată la peste 18 milioane de euro.

Deja, Fondul Suveran Norvegian a cumpărat o parte din platforma industrială, potrivit Transylvania Today. Reprezentanții Fondului nu au comentat solicitările presei de a furniza informații despre această posibilă tranzacție.

Fabrica Unirea SA este controlată de controversatul om de afaceri Ioan Bene, condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție. Ca urmare a unei decizii a autorităților italiene, Ioan Bene își executa sentința sub forma închisorii la domiciliu, adică la vila sa din Taranto, Italia.

Ioan Bene ar fi dat mită mai multor persoane, dintre care unele au fost deja condamnate, la rândul lor, pentru corupție, în legătură cu unele lucrări pe care una dintre firmele sale, Napoca SA, le executa la pista de aterizare-decolare a Aeroportului Internațional Cluj.

Ioan Bene deține mai multe firme, printre care grupul Ben&Ben, care a fost unul dintre furnizorii companiei americane Bechtel, constructorul Autostrăzii Transilvania. Într-o altă companie, cea care administrează Hotelul Meridian din Cluj, Ioan Bene a preluat acțiuni de la fostul proprietar, Ioan Morar, și a ajuns astfel asociat cu copiii fostului vicepremier Ioan Rus, în prezent unul dintre cei mai influenți membri ai partidului Pro România.

Comments

comments

SHARE
Previous articleTuriști din străinătate, atrași de cicloturism în Cluj
Next articleTabăra de la Leghia, preluată de Consiliul Județean – Va fi redeschisă după modernizare
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

sixteen − 9 =