Floreștiul va avea o școală construită după model scandinav

Trimite și altora

Una dintre cele mai moderne școli din Transilvania va fi construită în comuna clujeană Florești. Școala va avea un acoperiș înierbat, pe care vor fi amenajate locuri de relaxare pentru copii, iar clădirea va avea formă de X. La intersecția celor patru brațe, va fi amenajată sala de sport. Școala va avea o capacitate de 1.000 de locuri, 36 de săli de clasă și cinci laboratoare, potrivit Via Cluj TV.

Copiii din comuna Florești vor avea posibilitatea să studieze într-o școală nouă, amenajată în stil scandinav. Spațiile de învățare și de relaxare vor fi cu totul deosebite, însă cel mai spectaculos va fi acoperișul verde, unde elevii se vor putea relaxa în pauze, spune primarul Horea Șulea.

Noua școală a fost proiectată de o echipă de tineri arhitecți din Cluj. Ea nu este singura unitate de învățământ nou-construită în comuna clujeană. Anul trecut, a fost deschisă o alăt școală, în zona Cetatea Fetii. Și această școală are o capacitate de 1.000 de locuri. Ea ar urma să obțină statutul de liceu, speră primarul Horea Șulea.

Floreștiul este cea mai mare comună din România, cu o populație stabilă de peste 40.000 de locuitori. Copiii și adolescenții sunt în număr de aproximativ 10.000. Până nu demult, Floreștiul era considerat drept un dormitor al Clujului, cu locuințe mult mai ieftine decât în Cluj-Napoca, însă administrația locală dorește să dezvolte funcțiuni care să transforme comuna într-o comunitate modernă și prietenoasă.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY