Aplicații smart de gestiune a resurselor umane, create la Cluj

Trimite și altora

Clujul se confruntă cu o adevărată criză a forței de muncă. În Cluj-Napoca, rata șomajului este mai mică de 1 la sută, de aceea companiile sunt nevoite să adopte strategii care să permită o gestiune inteligentă a resurselor umane. Pe de o parte, companiile îi recrutează în această perioadă pe absolvenții facultăților, liceelor și școlilor profesionale din Cluj, iar pe de altă parte, utilizează aplicații inteligente pentru a optimiza modul în care este organizată munca. Unele dintre aceste aplicații dezvoltate la Cluj sunt vândute în întreaga lume, iar una dintre ele a ajuns în Top 10 Mondial.

Criza forței de muncă a determinat o creștere semnificativă a cererii pentru aplicațiile care gestionează resursele umane. Aceste aplicații permit eficientizarea muncii, spune reprezentantul unei companii din Cluj, Ionuț Gherle. Compania sa face acum parte din grupul Arobs.

Alte aplicații îi ajută pe angajații departamentelor de resurse umane să gestioneze perioadele de concedii, distribuirea angajaților în diferite secții sau adaptarea companiilor la diferite tipuri de restricții, spune fondatoarea unei companii care a dezvoltat o aplicație care a intrat în Top 10 Mondial, Axon Soft, Anca Vescan.

Există și aplicații de gestiune a resurselor umane care oferă acces spre bazele de date legislative sau spre programe de formare profesională, precum și aplicații care îi ajută pe angajatori să înțeleagă mai bine profilul psihologic al unui angajat. 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

15 − 6 =