Contractul proiectului Velo-Apuseni a fost semnat AFLĂ valoarea investiției

Trimite și altora

Miercuri, 22 martie 2023, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a semnat contractul de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a proiectului inter-județean „Velo Apuseni”, investiție ce prevede realizarea a 277 km de piste de biciclete, desfășurate pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba.

Din lungimea totală a traseului cicloturistic, peste 40%, respectiv 92,4 km, se vor amenaja strict pe teritoriul județului Cluj.

Valoarea totală a proiectului finanțat prin PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență este de 110 milioane lei.

„Este un obiectiv important prin intermediul căruia dezvoltăm, cu fonduri europene nerambursabile, infrastructura de trasee cicloturistice din zona Munților Apuseni. Pașii următori constau în realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, respectiv, demararea licitației pentru execuția lucrărilor” a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În ceea ce privește Consiliul Județean Cluj, au fost deja demarate măsurătorile pentru întăbulare, echipa de implementare a proiectului ocupându-se în momentul de față de partea de achiziții.

Reamintim faptul că în luna decembrie 2022 a fost încheiat un acord de parteneriat între județele Bihor, Cluj și Alba în vederea depunerii proiectului VELO APUSENI – Amenajare trasee cicloturistice în munții Apuseni, pe zona județelor Bihor, Cluj și Alba.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY