Se demolează podul vechi din Săvădisla

Trimite și altora

Vechiul pod situat pe raza localității Săvădisla, la km 11+269 al drumului județean DJ 107M Luna de Sus–Vlaha – Săvădisla– Lita– Liteni– Săcel– Băișoara– Iara– Surduc– Buru– limită cu județul Alba se demolează.

Până la edificarea noului pod, începând de luni, 2 octombrie 2023, circulația se va desfășura pe ruta ocolitoare: Vlaha-Vălișoara-Lita și retur.

Necesitatea reconstruirii complete a noului pod a fost determinată de starea avansată de degradare în care se afla acesta. Astfel, s-a luat decizia demolării vechiului pod și construirea unuia nou, pe vechiul amplasament.

Noul pod va avea o lățime de 10,70 metri, cu o parte carosabilă de 7,80 metri pe două sensuri de circulație și două trotuare cu lățimea utilă de un metru, lungimea totală a acestuia fiind de 13,50 metri.

Suprastructura este prevăzută din 16 grinzi prefabricate din beton armat precomprimat, placă de suprabetonare cu elemente de cale trotuare și parapeți pietonali, hidroizolație și protecție hidroizolație, precum și două straturi de asfalt.

Termenul de finalizare a noului pod este sfârșitul anului 2023.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY