40 de expozanți, prezenți la Ministerului Agriculturii, la Târgul de lăsatu’ secului

Trimite și altora

Asociația Produs de Cluj organizează Târgul de lăsatu’ secului în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Evenimentul va avea loc între 15 și 19 noiembrie și se va derula cu sprijinul ministerului gazdă.

La Târgul de lăsatu’ secului din curtea MADR vor fi prezenți aproximativ 40 de expozanți care vor oferi publicului 40 de produse atestate tradițional din cele peste 750 produse înregistrate în Registrul Național al Produselor Tradiționale din județele Botoșani, Brașov, Mureș, Sălaj, Ilfov, Suceava și București și peste 50 de produse cu mențiune de calitate facultativă “produs montan” din cele peste 3800 de produse înregistrate în Registrul Național al Produselor Montane din județele Cluj, Covasna, Ilfov și Prahova, dar și două produse care sunt recunoscute la nivelul Uniunii Europene, Magiun de prune Topoloveni și Telemeaua de Sibiu.

Oferta expozanților prezenți la târg, preparate bazate pe rețete transmise din generație în generație, cuprinde produse din carne, lapte sau pește, panificație și patiserie, legume și fructe proaspete, dar și procesate, vinuri și multe altele.

Din județul Cluj vor participa la târg șase producători și artizani care vor prezenta preparate agroalimentare din carne și lapte, miere de albine, ceaiuri naturale și fructe uscate, articole de artizanat, cosmetice bio și lavandă. Lor li se vor adăuga alți nouă parteneri tradițonali ai Asociației Produs de Cluj a căror ofertă va cuprinde brânzeturi și produse de carmangerie maturate, dulcețuri, siropuri naturale și zacuscă, paste tradiționale și prăjituri de casă.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY