Aeroportul Internațional Cluj continuă să atragă noi companii aeriene

Trimite și altora

Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj continuă să atragă noi companii aeriene. Din această săptămână, Clujul este legat prin zboruri regulate de Zurich. Zborurile sunt operate de trei ori pe săptămână de o companie aeriană elvețiană. Conducerea aeroportului clujean se așteaptă ca, și în acest an, să ajungă la peste 3.000.000 de pasageri.

Aeroportul Internațional din Cluj și-a consolidat în ultimii ani poziția de ce mai mare aeroport regional dintre București, Budapesta și Bratislava. Conducerea aeroportului a reușit să facă acest lucru cu ajutorul unor investiții masive, cofinanțate de Uniunea Europeană. În acest an, a fost deja inaugurată o nouă platformă de garare, pentru încă patru aeronave de mari dimensiuni, iar în perioada următoare va fi finalizat noul terminal pentru pasageri, care presupune o investiție de 80 de milioane de euro. Astfel de investiții atrag noi companii aeriene. Clujul va deveni și mai atractiv de acum încolo, datorită aderării la Spațiul Schengen cu transporturile aeriene, spune directorul aeroportului clujean, David Ciceo.

Anul trecut, aeroportul din Cluj a înregistrat un nou record de pasageri. Este vorba de 3.240.000 de pasageri, iar în acest an, conducerea aeroportului se așteaptă să depășească din nou pragul de 3.000.000 de pasageri.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY