Drumul Băișorii, reabilitat cu peste 89 milioane de lei, a fost dat în funcțiune

Trimite și altora

Drumul Băișorii, respectiv drumul județean DJ 107M Luna de Sus – Vlaha – Săvădisla – Lita – Liteni – Sălcel – Băișoara – Iara – Surduc – Buru – limită cu județul a fost dat în funcțiune, în urma modernizării și reabilitării.

Lucrările au fost realizate în cadrul proiectului cu finanțare europeană ”Modernizarea și reabilitarea drumului județean DJ 107M Luna de Sus – Băișoara – Buru – limită cu județul Alba, km 0+000 – km 42+000”.

Respectivul drum face o legătură directă între drumurile naționale DN 1 (E60) și DN 75 care asigură accesul spre municipiul Cluj-Napoca și spre județul Bihor (DN 1), respectiv spre municipiul Turda și spre județul Alba (DN 75).

De asemenea, acest drum județean traversează una dintre cele mai pitoreşti zone montane și turistice din judeţul Cluj, o zonă de mare interes din acest punct de vedere.

Lucrările au constat în intervenția pe o lungime efectivă de 41,066 km a tronsonului vizat, începând de la fundația drumului și terminând cu asfaltarea acestuia în două straturi, respectiv binder și strat de uzură.

Acesta este, totodată și primul drum județean care a fost asfaltat cu material modern stabilizat cu fibre la stratul de uzură.

În același timp, lucrările de modernizare au vizat și 16 poduri, în condițiile în care au fost construite nouă poduri noi, iar șapte au fost reabilitate.

Valoarea investiției este de 89.333.385,92 lei (fără TVA), din care 27.169.102 lei (fără TVA) reprezintă cheltuieli eligibile din fonduri europene.

Comments

comments

Nu sunt comentarii