Clujenii, tot mai interesați de casele inteligente

Trimite și altora

Interesul clujenilor pentru case inteligente este în creștere. Și aceasta pentru că astfel de locuințe sunt mai ușor de gestionat și, de asemenea, sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic. Experții în domeniu afirmă că piața caselor inteligente poate crește cu până la șapte la sută pe an, pentru următorii cinci ani.

Piața caselor inteligente din Cluj a crescut constant. Este vorba de locuințe care se bazează pe noile tehnologii pentru a controla procese precum încălzirea sau răcirea spațiilor de locuit, iluminatul ori irigatul spațiilor verzi, după cum spune reprezentanta unei companii asiatice din acest domeniu.

O altă caracteristică a caselor inteligente este utilizarea noilor tehnologii pentru a reduce consumul de energie, afirmă cercetătoarea clujeancă Iulia Prodan.

Există și noi tehnici de construire. Așa ar fi utilizarea unor cofraje termoizolatoare între care sunt turnații pereții de beton, spune inginerul Laszlo Mathe.

Unele dintre locuințe au și acoperișuri înierbate ori sisteme pentru recuperarea apelor pluviale. Prețul unei case inteligente poate fi cu până la 15 la sută mai mare decât cel al unei locuințe clasice.

Comments

comments

Nu sunt comentarii