Studiu: Cât de accesibilă este o masă la restaurant în Cluj-Napoca, comparativ cu alte orașe europene

Trimite și altora

Chef’s Pencil a lansat un nou studiu global care clasifică 177 de orașe din întreaga lume în funcție de accesibilitatea ieșirilor la restaurant raportat la salariile locale. Raportul, bazat pe datele de cost al vieții și salarii din Numbeo, scoate la iveală diferențe majore privind cât de accesibil este, de fapt, pentru consumatori să iasă la masă în Europa.

Rezultate pentru România

Cluj-Napoca (Locul 115, 2,2%) – Ieșitul la restaurant în Cluj raportat la salariile locale este comparabil cu Porto (Portugalia) și Debrecen (Ungaria). Este unul dintre orașele mai accesibile din România raportat la venituri, dar totuși mai scump decât majoritatea orașelor europene.

București (Locul 128, 2,5%) – Ieșitul la restaurant raportat la salariile locale este mai accesibil decât în Istanbul sau Atena, dar mai puțin decât în majoritatea capitalelor din regiune precum Budapesta, Sofia, Varșovia, Zagreb sau Praga.

Brașov (Locul 141, 2,7%) – Printre cele mai puțin accesibile orașe din Europa, deși stă puțin mai bine decât Atena, Dubrovnik sau Salonic.

Băuturi:

Cafea: Brașov ocupă cea mai slabă poziție din România. Locuitorii cheltuie peste 10% din salariul lunar pe un cappuccino zilnic, comparativ cu 6,9% în București și 7,7% în Cluj.

Bere: O veste mai bună—berea este relativ mai accesibilă, iar costurile variază de la 2,4% din salariu în București până la 3,1% în Brașov.

Eveniment dedicat domeniului financiar – contabil, desfășurat și la Cluj

Comments

comments

Nu sunt comentarii