Crește interesul românilor pentru locurile de muncă

Trimite și altora

Candidații români și-au intensificat căutările pentru o nouă slujbă în luna aprilie și au înregistrat, în medie, între 5 și 7 de candidaturi fiecare, după cum arată datele platformei de recrutare online BestJobs. Dintre cele aproape 600.000 de aplicări, peste 20% au primit răspuns direct în platformă, iar angajatorii au folosit tot mai des această opțiune pentru a stabili detaliile următoarelor etape.

Peste 150.000 de candidați au fost activi în luna aprilie pe platforma BestJobs, în căutarea unor noi oportunități de muncă. Dintre aceștia, 35% au făcut parte din segmentul de vârstă 25-34 de ani. Ei răspund nevoii crescute de candidați pentru rolurile de nivel intermediar. Activi au fost și tinerii de 18-24 de ani, adică aproape 20% din totalul candidaților care și-au căutat job în luna aprilie.

Domeniile care au atras cele mai multe candidaturi în luna aprilie au fost Vânzările, cu 100.000 de candidaturi, Management-ul, cu 80.000 de candidaturi și Financiar/ Contabilitate, cu 55.000 de candidaturi.

În ultima lună a crescut foarte mult și interesul pentru rolurile în Call Center. Poziția care a înregistrat peste 6.000 de aplicări este una de Agent Call Center pentru o companie din Vânzări. În plus, expresia „call center” se află în topul interogărilor realizate pe platforma BestJobs, alături de „contabil”, „inginer” sau „șofer”.

„Observăm și că interesul pentru joburile remote rămâne constant, pozițiile care precizează posibilitatea de a lucra de la distanță, chiar și parțial, atrăgând aproape 20% dintre aplicări. Mai mult, expresia «remote» rămâne în topul căutărilor, la mică distanță de căutările pentru «part time», ceea ce poate însemna că o bună parte dintre candidați caută un job suplimentar, cu program flexibil și care să le permită să își desfășoare activitatea de oriunde”, spune Ana Vișian, director de marketing al BestJobs.

În ultimele 30 de zile, cei mai activi candidați au fost în București/ Ilfov, cu 270.000 de candidaturi, Timiș, cu 93.000 de candidaturi și Cluj, cu 75.000 de candidaturi.

Printre companiile care au atras cele mai multe CV-uri se numără Lidl Discount, Bosch Service Solutions și ING România. Joburile publicate de acestea pe BestJobs înregistrează 3% din volumul total de candidaturi.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY