Global Vision, lider în sectorul imobiliar din Europa Centrală și de Est, anunță numirea Antoanelei Comșa în funcția de director general adjunct. În cadrul noii sale funcții, Antoanela Comșa va accelera dezvoltarea platformei de investiții și dezvoltare recent lansate, care se concentrează pe sectoarele rezidențial, retail și industrial.
Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul imobiliar din România, ea are o experiență solidă în livrarea de proiecte complexe și în conducerea inițiativelor strategice. De-a lungul carierei, a coordonat livrarea a mai mult de 2.800 de apartamente, a contribuit la dezvoltarea a 300.000 de metri pătrați de spații construite și a gestionat investiții de peste 190 de milioane de euro în diverse proiecte pentru grupul spaniol Gran Via Real Estate.
„Sunt încântată să accept această nouă provocare și să contribui la succesul continuu al Global Vision. Ne concentrăm pe atragerea de capital și parteneri pentru dezvoltarea de proiecte cu funcțiuni diverse. Ne dorim să realizăm proiecte conform ultimelor standarde și care sunt aliniate la cerințele pieței, tendințele actuale și viitoare, proiecte imobiliare durabile și de impact. Prin inovație, sustenabilitate și eficiență, vom asigura soluții care să contribuie la dezvoltarea comunităților, oferind în același timp beneficii clare pentru investitori și parteneri”, a declarat Antoanela Comșa.
Alături de Global Vision, Antoanela Comșa va implementa o serie de inițiative strategice care vizează susținerea și accelerarea dezvoltării de proiecte rezidențiale, retail și industrial de amploare, în diverse locuri din țară.
„În business, succesul nu se măsoară doar prin acumularea de capital, ci și prin capacitatea de a reinvesti inteligent. Antreprenorii nu au întotdeauna reflexul de a reinvesti într-o manieră structurată. Ne dorim ca fondul de investiții Global Vision să constituie acea platformă deschisă care oferă soluții pentru plasarea capitalului într-o manieră structurată, bazată pe know-how, experiență și încredere. În acest sens, urmărim consolidarea unei echipe de management a fondului de investiții, formată din oameni cu experiență, competențe și abilități de leadership.
Antoanela va juca un rol esențial în evoluția grupului, amplificând impactul proiectelor noastre imobiliare inovatoare și sustenabile, având o viziune strategică clară, care o va ajuta decisiv în implementarea planurilor noastre de dezvoltare”, a declarat Sorin Preda, CEO al Global Vision
Antoanela Comșa a fost, de asemenea, președinte al Asociației Investitorilor Imobiliari din România (AREI) pentru două mandate. A continuat ulterior să activeze ca membru al Consiliului Asociației. În ultima perioadă, a ocupat și funcția de director general adjunct în cadrul companiei listate la BVB – Meta Estate Trust SA.
Fondată de Sorin Preda în urmă cu două decenii, Global Vision, a devenit un jucător important în sectorul imobiliar din România și Europa Centrală și de Est (CEE). Compania excelează în domeniul construcțiilor, dezvoltării și administrării activelor, cu propria sa platformă de investiții. Global Vision integrează soluții bazate pe inteligență artificială pentru a spori eficiența operațională și performanța de mediu în proiectele sale imobiliare și de energie verde. Compania pune accentul pe creșterea durabilă și își promovează misiunea de a crea comunități rezistente și ecologice.
Compania activează într-o piață a investițiilor imobiliare din România care a înregistrat o redresare puternică în 2024, cu un volum de 747 de milioane de euro, în creștere cu 53% față de anul anterior. Investitorii din Europa de Vest, precum Austria, Olanda, Belgia și Marea Britanie, au fost cei mai activi cumpărători de active imobiliare, cu plasamente de 1,75 miliarde de euro în perioada 2019-2024. Aceștia au fost urmați de investitorii români, cu un volum de aproape 1,2 miliarde de euro.
Segmentul rezidențial și comercial
Cele mai tranzacționate proprietăți au fost imobilele de birouri, cu un volum care a depășit 2,2 miliarde de euro și o cotă de aproape 50% din total. Proiectele comerciale au avut o cotă de 24%, iar proprietățile industriale au reprezentat 19% din totalul tranzacțiilor. Aproximativ 60% din volumul investit a fost direcționat către proprietăți situate în București.
Impactul pandemiei și tendințele recente
Pandemia a avut un impact semnificativ asupra pieței imobiliare, prin reconfigurarea modului în care oamenii percep și utilizează spațiile locative. Creșterea muncii de la distanță a condus la o cerere sporită pentru locuințe adaptate acestui nou mod de viață. De asemenea, prețurile proprietăților imobiliare au continuat să crească în majoritatea marilor orașe din România, precum București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.
Investiții în sustenabilitate
Sustenabilitatea a devenit o prioritate tot mai mare pentru dezvoltatorii imobiliari și pentru cumpărători. Locuințele verzi, care utilizează tehnologii ecologice și materiale sustenabile, sunt din ce în ce mai căutate. Acestea oferă avantaje precum reducerea costurilor de întreținere și impactul pozitiv asupra mediului.
Citiți și:
Creșterea TVA a accelerat tranzacțiile imobiliare
Împrumuturile imobiliare câștigă importanță în perioada pandemică