Românii trimit tot mai puține scrisori. Care este valoarea pieței trimiterilor poștale

Trimite și altora

Numărul trimiterilor poştale a scăzut în ultimul an, reiese dintr-un studiu făcut de Autoritatea Naţională în Comunicaţii (ANCOM). Motivul este acela că românii preferă să comunice tot mai mult prin intermediul noilor tehnologii. Însă, în acelaşi timp, valoarea totală a serviciilor poştale prestate anul trecut a crescut, pentru că românii care încă mai trimit plicuri sau colete preferă serviciile poştale mai scumpe, dar mai rapide şi mai sigure, de genul celor de curierat, potrivit ClujToday.ro.

 

În total, românii au efectuat 554 de milioane de trimiteri poştale în 2016. Cele mai multe dintre acestea au fost reprezentate de corespondenţa comercială, de genul facturilor sau ofertelor publicitare. 552 de milioane de trimiteri poştale, adică 94 la sută din total, sunt trimiteri interne. Numărul total de trimiteri poştale a scăzut cu 15 la sută, faţă de 2015. Însă valoarea totală a serviciilor poştale a crescut cu 8 la sută în 2016 faţă de 2015, până la cifra de 2,6 miliarde de lei, mai menționează sursa citată.

Comments

comments

SHARE
Previous articlePrețul chiriilor: Clujul, cel mai scump oraș din România
Next articleINS: Economia României a crescut cu 5,8 la sută în primul semestru
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

ten − 6 =