Prețul chiriilor: Clujul, cel mai scump oraș din România

Trimite și altora

Prețul chiriilor în Cluj-Napoca se apropie de un maxim istoric. Deja, în multe zone ale Clujului, chiriile sunt mai mari decât cele din București. Există mai multe motive care au dus la această creștere de prețuri, inclusiv creșterea accelerată a numărului tinerilor care lucrează în IT și care au salarii mari sau numărul în creștere al studenților care vin din țările Europei Occidentale.

Clujul a devenit cel mai scump oraș din România, din perspectiva chiriilor. Potrivit unui studiu făcut de portalul imobiliare.ro, un apartament cu o cameră dintr-o zonă semicentrală costă 450 de euro pe lună. În zone bune, dar mai îndepărtate de Centru, cum ar fi Calea Turzii sau Andrei Mureșanu, prețul unei chirii trece de 250 de euro pe lună pentru un apartament cu o cameră. În zona Borhanci, chiria pentru un apartament cu două camere costă 600 de euro pe lună, iar în cartierul Bulgaria costă 500 de euro pe lună. În zona străzii Horea, dintre Centru și Gara Mare, chiria unui apartament cu trei camere ajunge la 1.000 de euro pe lună. Există mai mulți factori care influențează această dinamică, spune Leonard Horvath, cadru didactic al Universității Babeș-Bolyai.

Creșterea semnificativă a pieței imobiliare a atras numeroși investitori în acest domeniu. Experții se așteaptă ca mărirea ofertei de aparatamente disponibile pentru vânzare sau închiriere să ducă la o moderare a prețurilor.

Comments

comments

SHARE
Previous articleRFI: Lunga vară fierbinte a economiei
Next articleRomânii trimit tot mai puține scrisori. Care este valoarea pieței trimiterilor poștale
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

five + 7 =