Declarația 600 poate fi depusă și online. Aflați unde și cum

Trimite și altora

Conducerea ANAF Cluj anunță că declarația 600 se poate trimite și electronic prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual, de pe site-ul ANAF. Oficialii Agenției Fiscale se tem de cozi uriașe la ghișee, astfel că au apelat și la viarianta electronică de depunere. 

Cu toate acestea, din cauza informaiilor contradictorii legate de această declarație 600, mulți clujeni au declarat că preferă să primească lămuriri de la finanțe înainte a o depune, pentru a nu fi amendați ulterior.

Formularul 600 trebuie depus până pe 31 ianuarie. Au această obligație persoanele fizice care au obținut în 2017 venituri extra-salariale, din drepturi de autor, mai mari de 22.800 lei pe an (1.900 lei pe lună). Până acum, formularul se putea depune fizic, prin prezentarea la ghișeu, sau prin poștă, cu confirmare de primire.

O altă alternativă era depunerea electronică prin portalul e-guvernare.ro, dar putea fi aleasă doar de persoanele cu un certificat digital calificat.

Reprezentanții ANAF au transmis că declarația va putea fi depusă și online de acum încolo. „La nivelul ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală ) au fost dispuse toate măsurile organizatorice necesare în vederea asigurării realizării procesului de depunere și prelucrare facilă și rapidă a formularului 600 pentru venituri independente. În acest sens, contribuabilii au la dispoziție și posibilitatea transmiterii acestui formular fără a se deplasa la sediile ANAF, prin poștă, cu confirmare de primire, urmând ca, începând din data de 15 ianuarie 2018, declarația 600 să poată fi transmis și în format electronic, de pe portalul www.anaf.ro”, a informat ANAF.

Au obligația să depunsă declarția 600 persoanele fizice care obțin venituri din activități independente, investiții sau chirii. În baza acestei declarații, căreia Fiscul va calcula contribuțiile la pensii (CAS) și sănătate (CASS) datorate în acest an.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

10 + 3 =