Turismul renaște în Muntele Băișorii

Trimite și altora

Stațiunea Muntele Băișorii redevine o adevărată perlă turistică a Munților Apuseni. Turiștii sunt atrași de pârtiile de schi, dar și de gospodăriile tradiționale, unde pot să interacționeze cu localnicii care păstrează încă vechi meșteșuguri, de la împletitul lânii în bluze, covoare sau traiste până la confecționarea de obiecte din lemn sculptat.

Satul Muntele Băișorii este una dintre cele mai vizitate destinații turistice din județul Cluj. Vizitatorii sunt atrași de pârtiile de schi și de sanie.

Există trei pârtii de schi în zona Buscat, plus pârtia veche în zona Zidul Mare. Însă nu doar sporturile de iarnă îi atrag pe vizitatori, ci și posibilitatea de a vizita gospodăriile unor localnici care păstrează tainele meșteșugurilor tradiționale.

Turiștii din Muntele Băișorii au și posibilitatea de a face excursii cu sănii trase de cai, cu ATV-uri sau pot participa la petreceri tradiționale în care pot gusta gulaș, balmoș, pălincă de prune sau vinuri aduse de pe văile Mureșului și Târnavelor.

Comments

comments

SHARE
Previous articleReîncepe programul ”Prima Casă”
Next articleBlue Air neagă că va lansa zboruri de la Cluj spre Paris și Bruxelles
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

9 + two =