Județul Cluj, atractiv în continuare pentru investitorii străini

Trimite și altora

turdaJudețul Cluj continuă să fie atractiv pentru investitorii străini. Mai multe companii, cu capital german, francez, american și olandez analizează posibilitatea de a investi în construirea unor noi fabrici în domenii precum producția de componente pentru industria auto sau pentru producerea de energie verde, dar și în domeniul producerii de materiale de construcție. Dacă în trecut, Cluj-Napoca era polul principal al investițiilor, în ultimii ani, și zona Turda – Câmpia Turzii a început să atragă atenția oamenilor de afaceri. Există mai multe motive pentru acest lucru: salariile sunt mai mici în Turda decât în Cluj-Napoca, la fel și prețul proprietăților imobiliare. Apoi, contează faptul că în zona Turda – Câmpia Turzii se întâlnesc Autostrada Transilvania cu Autostrada Turda – Sebeș care face legătura cu Coridorul IV Paneuropean, drumul european E 60 și calea ferată Cluj – București.

Județul Cluj continuă să atragă investitorii străini, cei mai mulți dintre ei din Europa Occidentală și din America de Nord. Unul dintre centrele de interes este Cluj-Napoca, în special pentru investitorii din domenii de înaltă tehnicitate, care își recrutează angajații dintre miile de absolvenți de facultate care își termină studiile în fiecare an. Astfel de domenii sunt industria IT, ingineria sau energia verde, spune directorul unei companii românești din domeniul energetic, Leonard Horvath.

Și zona Turda – Câmpia Turzii a început să atragă investitori de calibru. Un motiv important este infrastructura bine dezvoltată, iar un altul este reprezentat de forța de muncă, spune reprezentantul unei companii belgiene din domeniul industriei aerospațiale, care și-a deschis recent o fabrică lângă Turda, Aurelian Fărcaș.

Experții în economie se așteaptă ca interesul investitorilor pentru zona Turda – Câmpia Turzii să crească, pe măsură ce vor avansa lucrările de construcție la cele două autostrăzi din zonă. De asemenea, ei spun că și zona orașului Dej va atrage tot mai mulți investitori, mai ales în domeniul producției de componente pentru industria auto.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY