ClujToday.ro: Pasagerii Companiei de Transport Public vor circula cu o operă de artă ambulantă

Trimite și altora

Clujenii şi turiştii vor circula de luni, 5 martie, cu un nou tramvai pictat. Lucrarea a fost realizată de artistul stradal Irlo, iar proiectul este finanţat din Fondul Jazz in the Park 2017. Este al treilea tramvai pictat din Cluj, parte din proiectul Galerie de artă pe roţi, iniţiat de artiştii Ocu şi Kero la care se alătură de această dată şi colegul lor de breaslă Irlo, potrivit ClujToday.ro.

 

Proiectul este unul de revigorare vizuală prin artă a tramvaielor vechi din Cluj şi de transformare a mijloacelor de transport în comun într-o galerie de artă pe roţi.

„Culoarea poate să îmbrace orice suport din mediul urban şi să dea un aer optimist. În cazul acesta ajută la conştientizarea folosirii transportului în comun. Propun o scenă în care oamenii dorm împreună şi aparent sunt voioşi dar lipseşte ceva: ochii deschişi. Totuşi sunt păziţi de entităţi treze. Îngerii şi elfii din capetele tramvaiului deschid şi închid coloana compoziţiei. Gurile lor sunt farurile, ei grăiesc lumina”, spune artistul Irlo, pe numele lui real Laurenţiu Alexandrescu.

Lucrările la cel de-al treilea tramvai pictat din Cluj au durat trei zile, iar luni după prânz mijlocul de transport în comun va reveni pe străzi, de data aceasta cu o nouă faţă.

 

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY