Clujul, un magnet pentru tinerii antreprenori. Foarte mulți tineri sunt interesați să își lanseze un start-up

Trimite și altora

Clujul continuă să fie și în acest an unul dintre cele mai dinamice centre care găzduiesc start-up-uri tehnologice. Există publicații străine care arată că Cluj-Napoca ar fi cel mai bun loc din România unde tinerii antreprenori își pot lansa un start-up. Această părere este confirmată de numărul mare de SRL-D-uri înființate la Cluj, precum și de interesul crescut pentru programele de tip Start-Up Nation.

Cele mai multe dintre start-up-urile înființate la Cluj sunt cele din domeniul tehnologiei. Iar dintre acestea, cele mai multe vizează domeniul IT, spune omul de afaceri american Robert Wizer, care a investit, la rândul său, sume mari în start-up-uri clujene.

La Cluj, tinerii au curajul să lanseze noi afaceri deoarece sunt educați într-o cultură locală deschisă și orientată spre antreprenoriat, spune activistul civic Daniel Mihiș.

Potrivit datelor oficiale, Cluj-Napoca se află pe primul loc în România după numărul companiilor de tip SRL-D raport la mia de locuitori. De asemenea, în oraș sunt foarte mulți antreprenori interesați de programe de tip Start-Up Nation, prin intermediul cărora pot obține finanțări publice sau private pentru ideile lor.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCum promovează UBB pasiunea pentru știință în rândul elevilor
Next articleClubul Francofon de Afaceri organizează ONG Expo
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

12 + thirteen =