Clujul, un magnet pentru tinerii antreprenori. Foarte mulți tineri sunt interesați să își lanseze un start-up

Trimite și altora

Clujul continuă să fie și în acest an unul dintre cele mai dinamice centre care găzduiesc start-up-uri tehnologice. Există publicații străine care arată că Cluj-Napoca ar fi cel mai bun loc din România unde tinerii antreprenori își pot lansa un start-up. Această părere este confirmată de numărul mare de SRL-D-uri înființate la Cluj, precum și de interesul crescut pentru programele de tip Start-Up Nation.

Cele mai multe dintre start-up-urile înființate la Cluj sunt cele din domeniul tehnologiei. Iar dintre acestea, cele mai multe vizează domeniul IT, spune omul de afaceri american Robert Wizer, care a investit, la rândul său, sume mari în start-up-uri clujene.

La Cluj, tinerii au curajul să lanseze noi afaceri deoarece sunt educați într-o cultură locală deschisă și orientată spre antreprenoriat, spune activistul civic Daniel Mihiș.

Potrivit datelor oficiale, Cluj-Napoca se află pe primul loc în România după numărul companiilor de tip SRL-D raport la mia de locuitori. De asemenea, în oraș sunt foarte mulți antreprenori interesați de programe de tip Start-Up Nation, prin intermediul cărora pot obține finanțări publice sau private pentru ideile lor.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY