Clujul rămâne cel mai bun loc din România pentru start-up-uri

Trimite și altora

Clujul a devenit cel mai bun loc din România pentru start-up-uri, arată analizele făcute de presa internațională de profil. Orașul Cluj-Napoca oferă un mediu bun pentru lansarea unor noi afaceri, mai ales în domeniul tehnologic sau în cel al industriilor creative. Și aceasta pentru că orașul este plin de tineri plini de inițiativă, cu spirit antreprenorial și cu competențe tehnice de înalt nivel.

În fiecare an, la Cluj, sunt înființate peste 1.000 de noi firme cu profil tehnologic sau care mizează pe creativitate și pe inventivitate pentru a se impune pe piață. Aceste startup-uri se bazează pe absolvenții universităților clujene și beneficiază de o infrastructură de afaceri bine pusă la punct, precum și de programe de accelerare a afacerilor. Încurajarea start-up-urilor este o prioritate pentru comunitatea locală, spune primarul Emil Boc.

Tinerii din Cluj reprezintă motivul pentru care orașul este un mediu atât de bun pentru start-up-uri, este de părere consultantul Mircea Miheștean.

În Cluj, există mai multe inițiative destinate încurajării start-up-urilor. Consiliul Județean a creat Tetapolis, o structură care încurajează companiile dedicate cercetării și inovării. Primăria a lansat Cluj Innovation City, care mizează pe inovare și pe transferul tehnologic. În mediul privat există hub-uri tehnologice și acceleratoare de afaceri care îi sprijină pe tinerii antreprenori cu ajutorul unor finanțări atrase din partea mediului de afaceri.

Comments

comments

SHARE
Previous articleDe ce a devenit Sicul o destinație care atrage turiști din toată lumea
Next articleUn retailer german va susține elevii români care vor să studieze la Facultatea de Comerț din Heilbronn
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 × 4 =