Clujul va avea două noi stații publice pentru încărcarea mașinilor electrice

Trimite și altora

Două noi staţii de alimentare pentru automobilele electrice vor fi date în funcţiune în această toamnă la Cluj, a anunțat primarul Emil Boc. Una va fi amplasată în parkingul de pe strada Moţilor, iar alta în zona parcării cu barieră din Piaţa Unirii. Amplasarea noilor staţii de încărcare pentru maşinile electrice este menită să promoveze folosirea mijloacelor de transport electrice în Cluj, a mai spus primarul Clujului.

Cerinţele tehnice pentru staţii, potrivit caietului de sarcini sunt existența a cel puțin două prize, cu încărcare lentă şi rapidă, putere absorbită maximă şi posibilitate de achitare cu cardul şi cash. Primăria intenționează să doteze și noile parkinguri pe care le contruiește în oraș cu astfel de încărcătoare electrice. O astfel de stație costă aproximativ 3.500 de euro, dar ea poate să ajungă și până la 30.000 de euro pentru o stație Fast Charge, cu încărcare în 20 de minute. La ora actuala, pe raza municipiului exista 8 statii de încarcare. Pe viitor, municipalitatea intenționază să acorde prioritate în trafic mașinilor electrice, prin posibilitatea de a folosi banda dedicată mijloacelor de transport în comun.

Prima entitate publică din județul Cluj care a investit într-o stație pentru încărcarea mașinilor electrice a fost hotelul Univers T, care aparține Consiliului Județean Cluj.

 

Foto: Ziarul Clujean

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul de ieri: Bacsisul, cuvantul magic cu care depasesti obstacolele
Next articleClujToday.ro: Fostul ministru al Finanţelor, Anca Dragu, critică rectificarea bugetară
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

5 + fifteen =