Clujul are Centru de Studii Avansate în Securitate Informatică

Trimite și altora

Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca vor coopera pentru a-i pregăti pe studenți în domeniul securității cibernetice. Cele două universități au fondat Centrul Român de Studii Avansate în Securitate Informatică. Acest centru va derula programe de cercetare doctorală și post-doctorală și va oferi servicii către companiile din mediul privat.

Clujul a devenit unul dintre cei mai importanți poli din Europa din domeniul securității cibernetice. Acest lucru a fost posibil datorită cooperării dintre mediul universitar și cel antreprenorial. Companiile private au dotat laboratoarele de securitate informatică ale celor două universități clujene și primesc în stagii plătite de practică studenții și absolvenții lor. Însă selecția este una foarte dură în acest domeniu, spune reprezentantul unei companii din domeniu, Sandor Lukacs.

Specialiștii în domeniul securității cibernetice sunt importanți deoarece ei trebuie să fie capabili să se implice în domenii diverse, precum cloudingul, spune reprezentantul unei companii private, Mihai Logofătu.

Centrul Român de Studii Avansate în Securitate Informatică va dezvolta programe de cercetare doctorală și postdoctorală, dar și proiecte de cercetare academică pentru studenți și masteranzi.

Centrul de studii avansate în domeniul securității cibernetice va putea candida inclusiv pentru finanțări europene ori pentru cele oferite de NATO pentru a dezvolta soluții, aplicații și strategii pentru protejarea datelor informatice.

Comments

comments

SHARE
Previous articleBelgienii de la WDP au cumpărat un parc logistic la Cluj
Next articleLa Cluj începe Festivalul Zain
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

10 + eighteen =