Universitatea Babeș-Bolyai va avea un masterat în domeniul informatic, în limba germană. Continuă și programul la nivel de licență, susținut de companii private

Trimite și altora

Grupul Porsche, prin divizia sa de software, MHP Company și NTT Data vor finanța în următorii trei ani linia germană de studiu de la Facultatea de Matematică-Informatică a Universității Babeș-Bolyai. Acordul în acest sens a fost semnat de reprezentanții companiilor și de cei ai universității clujene. Rectorul Universității Babeș-Bolyai, academicianul Ioan-Aurel Pop, a remarcat faptul că implicarea acestor companii aduce un plus în planul pregătirii practice a studenților, iar prorectorul Rudolf Graf, care conduce linia germană a universității, este de părere că interesul mediului privat este susținut și de clasarea foarte bună a studiilor de informatică din Cluj în clasamentele internaționale.

Potrivit evaluării Shanghai, Facultatea de Matematică-Informatică se numără printre cele mai bune 200 din lume, în timp ce universitatea clujeană, în ansamblu, se numără printre cele mai bune 700 de universități din lume. La rândul lor, reprezentanții companiilor au remarcat implicarea și seriozitatea studenților clujeni. Până în prezent, 170 de studenți au absolvit linia germană de studii în domeniul informaticii. Facultatea clujeană mai are specializări în domeniul IT și în limbile română și engleză.

Daniel Metz, CEO-ul subsidiarei românești a grupului NTT Data, a declarat că ”mi-aș dori ca nivelul de pregătire al absolvenților să fie mai ridicat și cred, în esență, că este mai ridicat decât al absolvenților care vin de la alte universități. Nu mă refer doar la cunoștințe, ci și la aspecte care țin de partea soft a lucrurilor. Și aici mă refer la faptul că au șansa de a interacționa încă din primele semestre cu lumea reală, de a interacționa cu profesioniști”.

În viitor, tot în parteneriat cu companiile private, Universitatea Babeș-Bolyai dorește să dezvolte și un masterat în domeniul informaticii în limba germană. Acest masterat va permite specializarea mai profundă a celor care doresc să lucreze pentru companiile de IT. În ultimii ani, Clujul a devenit cel mai important pol IT din România.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY