Catedrala Notre Dame – desfigurată, dar în picioare

Trimite și altora

Un incendiu dramatic a devastat aseară şi noaptea trecută celebra catedrală Notre-Dame din Paris. Edificiul, ridicat acum aproape 9 secole, este unul dintre simbolurile capitalei franceze şi cel mai vizitat monument din Europa. După ore de lupte cu flăcările, brigăzile de pompieri mobilizate au reuşit să preia controlul situaţiei. Pagubele sunt însă incomensurabile, încă greu de evaluat, iar specialiştii evaluează déjà la “decenii” timpul necesar pentru a reclădi monumentul. Dezastrul a fost urmărit în direct de zeci de milioane de oameni din lumea întreagă. Importante relicve creștine, precum Coroana de Spini a Mântuitorului sau tunica Sfântului Ludovic, au fost salvate. Altarul central și crucifixul de pe el au scăpat neatinse de flăcări, ceea ce i-a făcut pe creștini să vorbească despre un adevărat miracol divin.

Pompierii spun cà incendiul este sub control în această dimineaţă. “Focul este total sub control, mai rămân focare reziduale de stins” au declarat şefii pompierilor la  ora 3 şi jumătate dimineaţa, potrivit RFI România.

Declanşat aseară puţin înainte de ora 7, incendiul a fost unul spectaculos şi ieşit din comun, extrem de greu de oprit în ciuda impresionantelor unităţi de soldaţi ai focului mobilizate la faţa locului. Circa 400 de pompieri s-au luptat cu flăcările pentru a stăpâni focul. Ei au folosit nu mai puţin de 18 tunuri de apă pentru a stopa progresia flăcărilor.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

SHARE
Previous articleTarifele pentru convorbirile din Romania catre statele din interiorul SEE vor fi plafonate
Next articleCampania electorală mută Zilele Clujului în septembrie
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

14 + twenty =