Festivalul de Operă Virginia Zeani se extinde la Cluj

Cel mai important festival de operă din Transilvania, Virginia Zeani, se extinde și la Cluj. În acest an, festivalul are programate evenimente în Târgu-Mureș, Cluj-Napoca și Reghin, iar printre invitații de onoare se numără Nelly Miricioiu, dar și reprezentanți ai unor teatre lirice din Italia, de la Covent Garden din Londra, de la Mariinski Teatr din Sankt Petersburg sau de la Opera de Stat din Viena. Marele Premiu al festivalului poartă numele Regelui Mihai I.

Festivalul de Operă Virginia Zeani va începe în 31 mai, la Palatul Culturii din Târgu-Mureș. Festivalul omagiază personalitatea marii artiste lirice Virginia Zeani, iar fondatorul evenimentului artistic este Marian Jurgiu.

La ediția din acest an participă invitați de prestigiu, care reprezintă unele dintre cele mai importante teatre lirice din lume, spune directorul artistic al festivalului, Peter Kolcsar.

Pe lângă evenimentele programate la Târgu-Mureș, cei mai buni tineri înscriși în concursul de canto vor evolua și pe scena Operei Maghiare de Stat din Cluj, în 6 iunie. Toți aceșit interpreți vor lua parte și la un masterclass susținut de Nelly Miricioiu.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

sixteen − two =