Festivalul de Operă Virginia Zeani se extinde la Cluj

Trimite și altora

Cel mai important festival de operă din Transilvania, Virginia Zeani, se extinde și la Cluj. În acest an, festivalul are programate evenimente în Târgu-Mureș, Cluj-Napoca și Reghin, iar printre invitații de onoare se numără Nelly Miricioiu, dar și reprezentanți ai unor teatre lirice din Italia, de la Covent Garden din Londra, de la Mariinski Teatr din Sankt Petersburg sau de la Opera de Stat din Viena. Marele Premiu al festivalului poartă numele Regelui Mihai I.

Festivalul de Operă Virginia Zeani va începe în 31 mai, la Palatul Culturii din Târgu-Mureș. Festivalul omagiază personalitatea marii artiste lirice Virginia Zeani, iar fondatorul evenimentului artistic este Marian Jurgiu.

La ediția din acest an participă invitați de prestigiu, care reprezintă unele dintre cele mai importante teatre lirice din lume, spune directorul artistic al festivalului, Peter Kolcsar.

Pe lângă evenimentele programate la Târgu-Mureș, cei mai buni tineri înscriși în concursul de canto vor evolua și pe scena Operei Maghiare de Stat din Cluj, în 6 iunie. Toți aceșit interpreți vor lua parte și la un masterclass susținut de Nelly Miricioiu.

Comments

comments

SHARE
Previous articleInvestiție de 10 milioane de euro în Parcul Etnografic din Cluj
Next articleLideri ai societății civile critică proiectul de ordonanță de urgență referitor la referendum
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 + 7 =