Cinci filme românești vor avea premiera mondială la TIFF. În plus, Touch me not și Charleston vor avea premiera națională

Trimite și altora

Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film Transilvania pune în valoare într-o manieră deosebită cinematografia românească. În cadrul festivalului, cinci pelicule românești și-au programat premiera mondială, iar alte două filme vor avea premiera națională. Printre acestea se numără și Touch me not, filmul Adinei Pintilie care a primit Marele Premiu al festivalului din Berlin, precum și Charleston al lui Andrei Crețulescu.

Festivalul Interațional de Film Transilvania are o ediție neobișnuit de bogată în pelicule românești. Mai mulți cineaști au ales festivalul din Cluj pentru a prezenta publicului producțiile lor pentru prima oară, spune fondatorul festivalului, Tudor Giurgiu.

Un amănunt interesant este dat de faptul că cineaștii care vor fi prezenți la Cluj încearcă să experimenteze noi modalități de expresie artistică, diferite de cele ale generației de regizori din noul val al cinematografiei românești, spune directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov.

Festivalul Internațional de Film Transilvania va începe în 25 mai și se va încheia zece zile mai târziu. Ceremonia de deschidere va avea loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca. 

Comments

comments

SHARE
Previous articleCe au în comun o idee genială, IT-ul și băncile?
Next articleA fost descoperit și publicat testamentul lui Corneliu Coposu! Iată textul integral al documentului istoric
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

five + 2 =