UBB, cea mai bine situată universitate românească în clasamentul Times Higher Education

Trimite și altora

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj este cea mai bine situată instituție românească de învățământ superior, potrivit clasamentului britanic Times Higher Education. Acest rezultat vine în anul în care universitatea românească celebrează 100 de ani de învățământ superior românesc la Cluj.

Universitatea Babeș-Bolyai se află situată în intervalul 801 – 1.000 al clasamentului mondial. Times Higher Education include 1.396 de universități dintre cele peste 30.000 care funcționează în întreaga lume. În ultimii trei ani, universitatea clujeană a crescut constant în privința unor indicatori precum cercetare științifică, publicații, citări internaționale și relația cu societatea. În schimb, Universitatea Babeș-Bolyai a pierdut la capitolul învățare, din cauza subfinanțării cronice și a faptului că Ministerul Educației a redus numărul locurilor la doctorat alocate universității clujene, spune prorectorul Daniel David.

Datorită situării bune în clasamentele internaționale, Universitatea Babeș-Bolyai atrage tot mai mulți studenți din străinătate, spune prorectorul Anna Soos.

Universitatea Babeș-Bolyai serbează în acest an 100 de ani de învățământ superior românesc. Instituția a fost înființată în anul 1581, sub forma unui Colegiu Iezuit, în limba latină, creat la inițiativa Regelui Poloniei, Ștefan Bathory, care era și principe al Transilvaniei. Ulterior, universitatea a funcționat în limba maghiară, sub numele Universitatea Franz Jozef. După Primul Război Mondial, universitatea a devenit românească și a primit numele Regelui Ferdinand I. În prezent, Universitatea Babeș-Bolyai are 42.000 de studenți, 21 de facultăți și linii de studiu în română, maghiară, germană, engleză și franceză.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eighteen − 9 =