Creștere semnificativă a suprafețelor de birouri livrate în Cluj

Trimite și altora

Piața imobiliară din Cluj înregistrează o nouă creștere semnificativă, în special pe segmentul reprezentat de clădirile de birouri. Potrivit unor analize realizate de specialiștii în domeniul construcțiilor, în acest an, în total, vor fi livrate pe piața imobiliară suprafețe care totalizează aproape 24.000 de metri pătrați. Suprafețe asemănătoare vor fi livrate și în anii următori.

O analiză realizată de o companie de consultanță, SVN România, arată că, în acest an, în total, în Cluj-Napoca, vor fi date în folosință suprafețe de birouri care totalizează 23.900 de metri pătrați. Suprafața este de 2,4 ori mai mare decât cea livrată în 2018. Predomină birourile de clasa A, preferate de companiile de IT sau care oferă servicii în domeniul afacerilor. Specialiștii se așteaptă ca și în anii următori să fie livrate suprafețe asemănătoare. În 2020 ar urma să fie livrate suprafețe de birouri care totalizează 20.500 de metri pătrați, iar în 2021 vor fi finalizate suprafețe totale de 22.000 de metri pătrați de birouri. Aceste evoluții sunt rezultatul mai multor factori, între care cel mai important este menținerea interesului investitorilor la un nivel înalt, spune reprezentanta Napoca Imobiliare, Ioana Oltean.

În această perioadă, cea mai rapidă creștere o au companiile care oferă servicii în domeniul afacerilor. Uneori, aceste companii închiriază etaje întregi în noile clădiri de birouri, după cum spune reprezentantul unei firme americane, Vertiv, Ali Hamdan.

Statisticile realizate în ultimii trei ani arată că Clujul a devenit cea mai scumpă piață imobiliară din România. Prețul mediu al proprietăților este mai mare decât prețul mediu din București.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul de ieri: Criminal descoperit după o jumătate de an
Next articleRFI: James Peebles, Michel Mayor și Didier Queloz, laureații Premiului Nobel pentru Fizică 2019
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

13 − 10 =