CSR: Alfa Group îi ajută pe orfanii care ies din sistemul de protecție socială

Trimite și altora

Mii de tineri ajunși la vârsta majoratului care au crescut în orfelinate ajung direct în stradă. Aceasta pentru că sistemul de protecție a copilului își nu se mai ocupă de ei în momentul în care acești copii ajung, legal, adulți. Un grup de tineri din Cluj, reuniți în asociația Alfa Grup, a creat un proiect, prin intermediul căruia tinerii sunt ajutați să își construiască un viitor, potrivit Via Cluj TV.

În fiecare an ies din orfelinatele din România între 3.000 și 4.000 de tineri care împlinesc 18 ani. Mulți dintre ei ajung într-o situație imposibilă. Cei mai mulți nu au unde merge, nu au rude care să le primească. Potrivit unei statistici, 50% dintre ei ajung pe străzi, 30% ajung în penitenciare, 10% se sinucid și doar între 3,5 și 7% reușesc să se integreze. Pentru a oferi o șansă în plus acestor tineri, o asociație din Cluj, Alfa Grup, a reușit să creeze un proiect, intitulat Raza, care le oferă orfanilor o șansă în plus, spune reprezentantul asociației, Corneliu Goia.

Concret, asociația clujeană îi ajută pe tineri în așa fel încât să se descurce singuri, spune Corneliu Goia.

Unii dintre orfani nu sunt deloc pregătiți pentru viață. Unii nu știu nici măcar cum să utilizeze un robinet de apă sau să deschidă un aragaz ori să plătească o factură. La finalul perioadei în care sunt ajutați de Alfa Grup, ei învață să se descurce pe cont propriu. Până acum, au fost ajutați 26 de tineri, iar planul pentru anul viitor este să fie ajutați încă 25 de tineri din Cluj.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY