BT își întărește poziția în sistemul bancar românesc

Trimite și altora

Banca Transilvania (BT) își întărește poziția în sistemul bancar românesc, reiese din datele oficiale furnizate de Banca Națională a României și citate de TransylvaniaToday.ro.

Potrivit acestor date, ca urmare a achiziției Bancpost, la finalul anului 2018, BT a ajuns pe primul loc în sistemul bancar românesc, cu active în valoare de 74,35 miliarde de lei (15,9 miliarde de euro) și cu o cotă de piață de 16,48 la sută.

Pe locul doi se află BCR, cu active în valoare de 67.9 miliarde de lei (14,6 miliarde de euro) și cu o cotă de piață de 15,05 la sută, iar pe locul trei se află BRD, cu active în valoare de 54,1 miliarde de lei (11,6 miliarde de euro) și cu o cotă de piață de 11,99la sută.

În Top 10 bănci din România se mai află UniCredit, Raiffeisen Bank, ING Bank, CEC Bank, Alpha Bank, OTP Bank și Garanti Bank.

Comments

comments

SHARE
Previous articleLucrări de reabilitare pe trei noi drumuri județene
Next articleTabără de zi pentru copii, organizată de comunitatea turcă din Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

thirteen − 4 =