Pandemia schimbă vacanțele: Unde vor merge românii de Sărbători?

Trimite și altora

Pandemia de coronavirus impune regândirea vacanțelor în această iarnă. Foarte mulți români renunță la planurile de a-și petrece vacanțele în străinătate și optează pentru vacanțe în țară. Printre cele mai căutate destinații pentru această iarnă se numără Munții Apuseni și Maramureșul.

Din cauza restricțiilor impuse de autorități pentru a limita răspândirea coronavirusului, foarte mulți români au renunțat la planurile legate de vacanțele în străinătate. Unii și-ar fi dorit vacanțe exotice, la plajă, în destinații precum Republica Dominicană sau Tanzania, alții mergeau la schi în Austria, Ucraina sau Italia. Însă teama de restricțiile de călătorie, de carantină și de infectarea cu coronavirus îi determină pe mulți dintre români să își planifice vacanța în țară. Agențiile de turism și-au adaptat oferta la această situație, spune directorul unei agenții de turism, Alin Burcea.

Una dintre regiunile care se bucură de un interes tot mai mare este reprezentată de Munții Apuseni. Stațiunea Mărișel atrage tot mai mulți turiști în condițiile în care acolo a fost pus în funcțiune un nou domeniu schiabil, spune președintele Asociației Pelaghia, care promovează turismul local, Viorel Pleșa.

Cel mai probabil, vacanța de iarnă va presupune noi restricții. Petrecerile clasice vor fi interzise, iar accesul pe pârtiile de schi va trebui regândit, pentru a evita înghesuiala și pentru a reduce la maximum posibilitatea infectării cu coronavirus.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY