Fondul BT Index administrat de Banca Transilvania, cel mai performant din România

Trimite și altora

Fondul BT Index România ROTX, administrat de compania BT Asset Management, a înregistrat o creștere de 43% în ultimii trei ani și de 19% în ultimele 12 luni, potrivit Asociației Administratorilor de Fonduri (AAF) din România, iar acel lucru îl face cel mai performant fond din România.

Alte două fonduri, administrate de grupul din Cluj, au înregistrat și ele creșteri. Este vorba despreadică BT Energy cu o ascensiune de 24% și BT Maxim cu ascenciune de 15% în decursul ultimelor 12 luni.

Aceeași sursă informează că activele nete ale celor 83 de fonduri deschise locale au crescut în februarie cu 0,9%, până la 4,7 miliarde de euro, iar de la începutul anului, cu 4,8%. Activele nete exprimate în lei ale celor 108 fonduri deschise străine distribuite în România au crescut în februarie cu 8,4% față de luna precedentă, până la 0,23 miliarde de euro, iar de la începutul anului, cu 13,6%. Activele nete ale celor 33 de fonduri închise (inclusiv societățile de investiții financiare și Fondul Proprietatea) au scăzut cu 1,2% în februarie, până la 4,4 miliarde de euro, însă au crescut cu 0,7% de la începutul anului.

Conform datelor aferente lunii februarie 2021 anunțate de AAF, cele mai performante cinci fonduri deschise locale au înregistrat, în ultimele 12 luni, randamente anuale nete între 15,3 și 24%.

În acest top mai sunt prezente Raiffeisen Global, ETF-BET Tradeville, Certinvest BET și FDI Prosper.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

15 + eighteen =