Au început lucrările de alimentare cu apă a localității Gârbău

Trimite și altora

Marți, 6 aprilie 2021, au început lucrările de execuție din cadrul contractului ce prevede ”extinderea rețelei de alimentare cu apă în localitatea Gârbău, comuna Gârbău, județul Cluj“.

„Am redirecționat pentru extinderea rețelei de apă din Gârbău aproximativ jumătate de milion de lei din redevența și impozitul pe profit datorate de Compania de Apă Someș Consiliului Județean, astfel încât toți locuitorii de aici să beneficieze de o apă potabilă de cea mai bună calitate. Vom urmări îndeaproape progresul lucrărilor, pentru ca acestea să fie finalizate până la începutul lunii iunie 2021”, a precizat președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe.

Potrivit CJ Cluj,  lucrările constau în realizarea a circa 1,6 km de rețea de distribuție a apei potabile și, respectiv, a 70 de branșamente la imobile. Extinderea acestei rețele de apă va contribui la îmbunătățirea stării de sănătate și a confortului populației, prin furnizarea unei ape certificate și verificate, în regim continuu.

Valoarea totală a investiției este de 451.263 de lei, banii fiind asigurați din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID) constituit de Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” S.A. în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

nine − 4 =