Una dintre cele mai importante organizații patronale din România, Asociația Business Service Leaders, are un nou board, cu un mandat de doi ani.
Omul de afaceri Ciprian Dan a primit un nou mandat de președinte. Ciprian Dan lucrează de 15 ani în industria serviciilor pentru afaceri. În prezent, conduce biroul Wipro Technologies din Timișoara, cu o echipa de 350 de angajați.
Din consiliul director ABSL mai fac parte:
- Cătălin Iorgulescu, manager general și partener la Deloitte Regional Audit Delivery Center
- Ecaterina Ion – manager general și lider în resurse umane în Ungaria și România la Hewlett Packard Enterprise Operations Center
- Bogdan Pelinescu – director general Luxoft Central Europe
- Francesca Postolache – partener în domeniul auditului la PwC România
- Adrian Baron, șef regional la Stefanini
- Catalina Elena Crișan – șef de operațiuni la Romania UniCredit Services S.C.p.A .
Principalele direcții operaționale în acest mandat sunt legate de promovarea României și a oportunităților de business pe care le oferă industria, colaborarea cu autoritățile locale și centrale pentru dezvoltarea sectorului, precum și dezvoltarea programelor educaționale pentru tinerii care aleg o carieră în industria de business services.
“Situația actuală a demonstrat că este posibil să desfășurăm un număr mare de activități la distanță și că industria noastră se dezvoltă, în ciuda contextului general dificil, creat de Covid 19. La nivel global, companiile își regândesc structura de costuri și își refac strategiile de externalizare a serviciilor, iar viteza noastră de reacție, capacitatea de adaptare la noile condiții impuse de pandemie și faptul că am continuat să livrăm servicii la un înalt nivel calitativ, spre deosebire de alte zone, ne pune în topul opțiunilor de relocare. Prioritatea noastră în acest mandat este promovarea României pentru investitorii interesați de acest sector”, spune Ciprian Dan, președinte ABSL.
Conform estimărilor din studiul ABSL, veniturile generate de industria de business services în 2020 sunt de aproximativ 4,5 miliarde euro. Industria de business services contribuie cu aproximativ 2 – 2.5% la realizarea PIB-ului, similar cu ramuri economice precum comerțul cu ridicata, electricitate, petrol și gaze naturale.