Parteneriate de 40 de milioane de euro pentru centrale fotovoltaice

Trimite și altora

Una dintre cele mai importante companii energetice multinaționale prezente în România investește în parteneriate bazate pe energia verde.

E.ON Energie România a încheiat, din 2018 și până în prezent, la nivel național parteneriate pentru realizarea și predarea la cheie a mai mult de 200 de centrale electrice fotovoltaice, pentru tot atâtea companii. Valoarea totală a proiectelor însumează peste 40 de milioane de euro.

Construcția sistemelelor electrice fotovoltaice presupune instalarea în amplasamentele partenerilor, situate în 35 de județe, a 110.000 de module fotovoltaice pe o suprafață de 165.000 mp, echivalentul a 23 de stadioane de mărimea Arenei Naționale din București.

Odată ce vor fi finalizate, capacitatea totală de generare a centralelor va ajunge la 40.000 MWh pe an. Pentru exemplu, această cantitate ar fi suficientă pentru a asigura energie electrică pentru circa 22.000 de locuințe. Totodată, emisiile de CO2 vor fi reduse cu circa 10.000 de tone pe an.

“Ne-am asumat rolul de a fi o companie lider în tranziția energetică, cu obiectivul de a-i sprijini pe clienții noștri să devină sustenabili și astfel de a contribui împreună la protejarea mediului și la un viitor mai verde. Oferim soluții la cheie, bazate pe tehnologii de ultimă generație și adaptate special nevoilor specifice ale fiecărui client. Beneficiile pentru partenerii noștri sunt certe: creșterea eficienței economice prin reducerea costurilor cu energia electrică, un control mai bun al acestor costuri prin obținerea unui anumit grad de independență energetică și îndeplinirea propriilor obiective de mediu”, declară Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

Dintre cele peste 200 de proiecte, 55 au fost finalizate și au însemnat montarea a 40.000 de panouri fotovoltaice pentru 41 de companii. Puterea nominală a centralelor fotovoltaice este între 60 – 1.600 kWp și asigură partenerilor E.ON, printre care TeraPlast (BN), Dedeman (BC), Agricola Internațional (BC), Wetterbest (PH), Sitemani (SB), Don Pedro (VL), Moara Cibin (SB), o reducere a consumului din rețea între 10-30%.

În prezent, E.ON Energie România are în desfășurare peste 150 de proiecte similare care includ montarea a 70.000 de panouri solare pe o suprafață de peste 100.000 de metri pătrați pentru noi companii partenere printre care Agroterm (IF), Complexul Hotelier Ialomița (IL), Parc Tehnologic și Industrial Giurgiu Nord (GR) Cramele Recaș (TM), Samus Tec (CJ), Metalcos (HD), Esentze (AR), Mineral Quantum (HR), Silvania International (BN).

Soluțiile oferite de E.ON companiilor pentru generarea de energie fotovoltaică au ca parte integrantă serviciul de audit energetic, care reprezintă primul pas pentru adoptarea unei soluții personalizate de eficientizare a consumului energetic, și serviciul de management energetic care oferă clienților posibilitatea monitorizării în timp real a valorilor tuturor consumatorilor de energie existenți în rețea și reprezintă baza pentru elaborarea Programului de îmbunătățire a eficienței energetice.

Durata de viață a unei centrale fotovoltaice este de 25 de ani, iar perioada de recuperare a investiției este de 4-7 ani. Construcția unei centrale fotovoltaice durează între 7-9 luni, în funcție de complexitatea proiectului, iar echipamentele și tehnologiile utilizate de E.ON sunt printre cele mai performante din industria de profil.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY