Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Cluj-Napoca, parte a unor noi proiecte multinaționale

Trimite și altora

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Cluj-Napoca, unitate de învățământ special subordonată Consiliului Județean Cluj, este parte a unor proiecte multinaționale e-Twinning, prin intermediul cărora elevii și cadrele didactice au acces la un mediu activ de învățare, la instrumente pedagogice care integrează noile tehnologii în procesul educativ.

În acest sens, proiectul „Stay Home for Your Health, Save Energy for Your Future” își propune ca elevii să internalizeze modalitățile de economisire a energiei în timpul în care stau acasă, ca urmare a situației cauzate de pandemia de COVID-19. Cu diferite activități lunare și prin utilizarea unor instrumente web 2.0, atât elevilor cât și profesorilor li se vor oferi informații despre posibilitățile de economisire a energiei la domiciliu. Cursanții și-au verificat cunoștințele privind acest subiect, au desenat logo-uri ale proiectului și au discutat și realizat prezentări.

Alături de entitatea clujeană, în program sunt implicate școli partenere din Turcia, România și Iordania.

„Special Hands Meet with Art” vizează sprijinirea tinerilor cu nevoi speciale, de diferite vârste, în desfășurarea împreună a unor activități artistice care să le stimuleze interesul pentru artele plastice, să-i ajute să-și dezvolte abilitățile motorii fine și abilitățile sociale, cele de limbaj și de comunicare, să le permită să se descopere pe ei înșiși, să-și crească încrederea în sine.

Proiectul a început în luna decembrie 2021 și se va încheia în luna mai 2022. Procedura de lucru are la bază cooperarea dintre parteneri și implicarea activă a elevilor. Pe durata celor șase luni vor fi desfășurate diverse activități artistice precum: pictură pe piatră, pictură pe lemn, confecționarea unor ornamente din sfoară de paie, fabricarea pietrei parfumate.

În luna mai, produsele realizate vor fi expuse în școlile partenere din următoarele țări: România, Turcia, Ucraina.

„Childhood Games in our Dreams” are loc în perioada noiembrie 2021 – februarie 2022. Prin intermediul acestuia se urmărește ca participanții să prezinte jocurile naționale, să descopere jocurile specifice altor țări, să exerseze și să își însușească vocabularul de bază al limbii engleze, să interacționeze cu omologi din școlile partenere (Turcia, Portugalia, Croația, România), să reușească să își exprime propriile trăiri prin creșterea încrederii în forțele proprii.

Astfel, vor fi organizate diverse activități: competiția pentru alegerea logo-ului proiectului, întâlniri on-line cu elevii din instituțiile de învățământ partenere, realizarea unui e-book cu jocurile reprezentative ale fiecărui stat implicat.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two × 1 =