85 de milioane de lei pentru drumul Luna de Sus – Băișoara – Buru – Alba

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj a emis ordinul de începere a lucrărilor și, totodată, a predat constructorului amplasamentul în vederea continuării și finalizării lucrărilor rămase neexecutate din cadrul proiectului ”Modernizarea și reabilitarea drumului județean DJ 107M Luna de Sus – Băișoara – Buru – limită cu județul Alba, km 0+000 – km 42+000”.

Durata noului contract de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare este de maxim 18 luni. În cadrul acestuia, două luni vor fi alocate actualizării proiectului și 16 luni execuției lucrărilor.

De o complexitate ridicată, lucrările presupun intervenția pe toată lungimea sectorului vizat, e la fundaţia drumului, în zonele unde se impune acest lucru, şi până la două straturi de asfalt, respectiv binder şi start de uzură. De asemenea, proiectul prevede şi realizarea de acostamente, şanţuri, rigole şi podeţe, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapeți metalici, precum și realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

Lucrările au o valoare totală de 85.056.621 lei, cu TVA inclus, iar finanțarea este asigurată atât din fonduri europene, cât și din bugetul județului.

Vechiul contract de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumului județean 107M, încheiat cu SC KIAT Group Construct SRL, a fost reziliat din cauza nerespectării de către societate a clauzelor contractuale asumate.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY