Grupul EON donează 250 000 de euro către Crucea Roșie pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina

Trimite și altora

Grupul E.ON a anunțat o donație consistentă către Crucea Roșie Română pentru susținerea refugiaților care vin din Ucraina. Președintele Crucii Roșii Române este Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române.

”Credem în puterea solidarității și încercăm să ne oferim și noi ajutorul pentru oamenii alungați de război. Companiile grupului E.ON din România donează 250.000 de euro către Crucea Roșie Română pentru a contribui la achiziționarea a diverse bunuri și materiale necesare ajutorării refugiaților din Ucraina.

Banii vor fi folosiți de Crucea Roșie pentru achiziționarea de paturi, saltele, pături, alimente neperisabile, apă, medicamente, stații de încărcare electrice pentru telefoane și alte lucruri necesare pentru a acoperi nevoile imediate.

Această donație este un prim ajutor, însă companiile E.ON vor continua eforturile pentru a identifica spații pretabile pentru cazarea refugiaților și vor oferi sprijin pentru transportul acestora, de la graniță până la adăposturi.

De asemenea, suntem în colaborare directă cu Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (I.G.S.U.) pentru a ajuta cât mai mulți oameni care trec granița în aceste momente dificile.

Potrivit informațiilor oficiale, până în prezent au intrat în România peste 100.000 de ucraineni, majoritatea femei și copii, iar estimările arată că numărul refugiaților va crește în următoarea perioadă la câteva zeci de mii pe zi”, menționează reprezentanții grupului german, prin intermediul unui comunicat de presă.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY