Studiu: Cât consumă un aparat de aer condiționat și cum puteți să faceți economii la factura de energie

Trimite și altora

Aparatul de aer condiționat este unul dintre marii consumatori de energie din casă și este responsabil pentru circa 17% din consumul anual al unei gospodării. De aceea, într-un context marcat de creșterea prețurilor la energie, achiziția unui sistem cât mai eficient din punct de vedere energetic reprezintă o alegere înțeleaptă.

Înlocuirea unui aparat vechi, dar care încă funcționează, poate părea o investiție inutilă, însă nu este așa. Oamenii obțin un confort superior printr-o răcire performantă, iar diferența de bani față de un aparat mai puțin eficient este recuperată datorită consumului de energie mai scăzut.

Un sistem de aer condiționat obișnuit utilizează aceeași cantitate de energie electrică într-o singură lună cât consumă un frigider cu congelator într-un an, potrivit unor studii realizate de Comisia Europeană.

10.000 de clienți casnici ai E.ON au ales, în ultimii doi ani, soluția de răcire la cheie E.ON Cool cu aparat de aer condiționat și servicii tehnice incluse. Datorită tehnologiei Inverter, asigură o performanță enegetică crescută și ajută la reducerea consumului de electricitate cu până la 33%. Astfel, clienții companiei economisesc împreună circa 1.000.000 de kWh pe an, comparativ cu utilizarea unor aparate cu eficiență scăzută.

Comments

comments

SHARE
Previous articleTârgul Produs de Cluj, dedicat Sărbătorilor Pascale
Next articleInvestiții de 3,3 milioane de lei în infrastructura de apă și canalizare
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

19 − 12 =