Studiu: 77% dintre români vor birouri care să le ofere opțiuni pentru petrecerea timpului liber, în zone înconjurate de spații verzi

Trimite și altora

Revenirea la birou și definirea modului de lucru din viitor a schimbat percepțiile angajaților despre biroul lor. Românii își doresc birouri unde să aibă opțiuni de socializare și interacțiune atât la slujbă, cât și în timpul liber, o tendință tot mai vizibilă și la nivel global. Astfel, pentru 77% dintre angajații români, biroul ideal trebuie să se afle într-o zonă înconjurată de spații verzi, care să le ofere facilități pentru timpul liber, arată un sondaj inițiat în 2022 de Genesis Property în rândul a 1.180 de angajați din toată țara.

Pentru aproape 63% dintre angajați, un parc sau o zonă verde unde pot lua o pauză este principalul beneficiu pe care și-ar dori să-l aibă în apropierea biroului, în timp ce alți 51% plasează pe primul loc accesul la zone dedicate prânzului și întâlnirilor informale cu colegii. În același timp, 38% vor spații versatile unde să poată interacționa și socializa atât în timpul orelor de lucru, cât și în timpul liber. În prezent, doar 4 angajați din 10 au un spațiu verde în apropierea biroului și 3 angajați din 10 au acces la zone unde pot interacționa și socializa.

„Stilul de lucru și de viață al oamenilor s-a schimbat în ultimii doi ani și a creat noi așteptări privind modul în care își desfășoară activitatea. Acum, angajații vor mai multă flexibilitate și echilibru între viața personală și cea profesională și pun mai mult preț ca oricând pe timpul lor liber. Un hub multifuncțional, cu spații de birouri și facilități conexe, devine astfel punctul de legătură între cele două dimensiuni, integrând toate activitățile care contează”, spune Maria Tudorică, manager în cadrul Genesis Property.

Facilitățile pentru timpul liber din apropierea biroului au o contribuție importantă la echilibrul dintre viața personală și cea profesională pentru peste 61% dintre respondenții la sondajul Genesis Property. Totodată, 48% consideră că ar economisi foarte mult timp dacă acestea s-ar afla lângă biroul unde lucrează, iar peste o treime cred că astfel ar putea face mai multă mișcare și ar avea contextul să interacționeze mai mult cu colegii și prietenii.

Sondajul Genesis Property privind stilul de viață în birourile viitorului a fost desfășurat, la nivel național, în aprilie-mai 2022 prin platforma iVox, pe un eșantion total de 1.180 de utilizatori de internet din România. Aproape 52% dintre participanți sunt bărbați, aproape 60% au vârsta cuprinsă între 20 și 45 de ani, iar aproape 55% au un venit net mai mare de 3.000 de lei.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY