S-au reluat lucrările pe drumul spre Mărișel

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj a reluat lucrările de reabilitare și modernizare rămase neexecutate din cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează DJ 107P Gilău (DN 1) – Someșu Rece – Mărișel – DN 1R, în lungime de 44,26 km. Acestea se desfășoară în ritm extrem de susținut, pe mai multe sectoare.

„?? ????? ?? ??? ????? ???????, ???? ?????????? ????? ?? ??????? ???????????. ????? ?? ???? ?????? ?? ????????? ?????? ?????, ??? ????? ?? ?????? ????????? ?? ????????, ??? ?????? ?? ?????? ?? ??? ?????????? ???????? ????? ??? ???????? ?????????, ???? ?? ???? ?? ?? ????? ?? ????????? ?? ???? ? ???????? ?? ??? ????? ????? ???” a pecizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În condițiile unei puternice mobilizări a constructorului, mai multe echipe dispuse pe întreg traseul drumului desfășoară în această etapă lucrări constând în frezarea pe mari suprafețe a zonelor de carosabil deteriorate, consolidarea mai multor sectoare, înlocuirea și montarea tuburilor de podețe, precum și reabilitarea a trei poduri.

În etapele următoare gradul de complexitate a lucrărilor va crește, prin intervenția pe toată lungimea sectorului, începând de la fundaţia drumului, respectiv refacerea sistemului rutier în zonele unde acest lucru se impune şi încheind cu două straturi de asfalt, respectiv binder şi strat de uzură.

Lucrările de reabilitare vizează și nu mai puțin de 14 poduri dar și realizarea de acostamente, şanţuri și rigole, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapeți metalici, investiția urmând să se finalizeze prin executarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY