S-au reluat lucrările pe drumul spre Mărișel

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj a reluat lucrările de reabilitare și modernizare rămase neexecutate din cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează DJ 107P Gilău (DN 1) – Someșu Rece – Mărișel – DN 1R, în lungime de 44,26 km. Acestea se desfășoară în ritm extrem de susținut, pe mai multe sectoare.

„𝘈𝘮 𝘧𝘢𝘤𝘶𝘵 𝘶𝘯 𝘱𝘢𝘴 𝘶𝘳𝘪𝘢𝘴 𝘪𝘯𝘢𝘪𝘯𝘵𝘦, 𝘥𝘶𝘱𝘢 𝘱𝘳𝘰𝘣𝘭𝘦𝘮𝘦𝘭𝘦 𝘢𝘷𝘶𝘵𝘦 𝘤𝘶 𝘷𝘦𝘤𝘩𝘪𝘶𝘭 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘵𝘳𝘶𝘤𝘵𝘰𝘳. 𝘍𝘪𝘪𝘯𝘥 𝘶𝘯 𝘥𝘳𝘶𝘮 𝘦𝘹𝘵𝘳𝘦𝘮 𝘥𝘦 𝘪𝘮𝘱𝘰𝘳𝘵𝘢𝘯𝘵 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘫𝘶𝘥𝘦𝘵, 𝘥𝘪𝘯 𝘱𝘶𝘯𝘤𝘵 𝘥𝘦 𝘷𝘦𝘥𝘦𝘳𝘦 𝘴𝘵𝘳𝘢𝘵𝘦𝘨𝘪𝘤 𝘴𝘪 𝘵𝘶𝘳𝘪𝘴𝘵𝘪𝘤, 𝘷𝘰𝘮 𝘶𝘳𝘮𝘢𝘳𝘪 𝘤𝘢 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘢 𝘴𝘢 𝘧𝘪𝘦 𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯𝘪𝘻𝘢𝘵 𝘱𝘰𝘵𝘳𝘪𝘷𝘪𝘵 𝘤𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘮𝘢𝘪 𝘦𝘹𝘪𝘨𝘦𝘯𝘵𝘦 𝘴𝘵𝘢𝘯𝘥𝘢𝘳𝘥𝘦, 𝘴𝘦𝘯𝘴 𝘪𝘯 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘢𝘮 𝘴𝘪 𝘪𝘮𝘱𝘶𝘴 𝘤𝘢 𝘭𝘶𝘤𝘳𝘢𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘴𝘢 𝘢𝘪𝘣𝘢 𝘰 𝘨𝘢𝘳𝘢𝘯𝘵𝘪𝘦 𝘥𝘦 𝘤𝘦𝘭 𝘱𝘶𝘵𝘪𝘯 𝘤𝘪𝘯𝘤𝘪 𝘢𝘯𝘪” a pecizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În condițiile unei puternice mobilizări a constructorului, mai multe echipe dispuse pe întreg traseul drumului desfășoară în această etapă lucrări constând în frezarea pe mari suprafețe a zonelor de carosabil deteriorate, consolidarea mai multor sectoare, înlocuirea și montarea tuburilor de podețe, precum și reabilitarea a trei poduri.

În etapele următoare gradul de complexitate a lucrărilor va crește, prin intervenția pe toată lungimea sectorului, începând de la fundaţia drumului, respectiv refacerea sistemului rutier în zonele unde acest lucru se impune şi încheind cu două straturi de asfalt, respectiv binder şi strat de uzură.

Lucrările de reabilitare vizează și nu mai puțin de 14 poduri dar și realizarea de acostamente, şanţuri și rigole, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapeți metalici, investiția urmând să se finalizeze prin executarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eight − 4 =