Lucrări de întreținere pe 45,6 kilometri de drum județean

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean 103G limită cu județul Alba – Podeni – Moldovenești – Cheia – Săndulești – Tureni – Ceanu Mic – Aiton – Gheorgheni – Centura ocolitoare Vâlcele – Apahida. Acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații normale, în condiții de deplină siguranță.

Lucrările de întreținere, în ansamblu, vizează un sector în lungime de 45,608 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 13+200 și 58+808. În cadrul acestora, vor fi asfaltate trei sectoare, respectiv pe raza localităților Moldovenești și Tureni, precum și podul din localitatea Cheia.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, afirmă: ,,Sunt lucrări necesare întrucât acest drum județean, unul dintre cele mai lungi pe care Consiliul Județean le are în administrare, asigură legături utile cu alte drumuri județene, dar și cu drumurile naționale DN 75 și DN 1. De asemenea, el se află pe o relație directă între județul Alba și municipiul Cluj-Napoca, traversând o zonă întinsă a județului, inclusiv Rezervația naturală Cheile Turzii”.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István, afirmă că aceste lucrări vor contribui la stimularea turismului într-una dintre cele mai frumoase zone din Transilvania.

În această fază se execută lucrări de frezare a zonelor deteriorate precum și plombări cu îmbrăcăminți asfaltice, tratarea burdușirilor și a tasărilor și realizarea de șanțuri.

De asemenea, vor mai fi executate lucrări constând în tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea platformei drumului, completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, refacerea timpanelor și a camerelor de cădere, înlocuirea de podețe, montarea de parapeți metalici în zonele unde situația o impune, curățarea albiilor de sub poduri și așternerea de covor asfaltic pe sectoare.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY