81 de milioane de euro pentru reabilitarea termică a unor clădiri din Cluj

Trimite și altora

Primăria Cluj-Napoca dorește să investească 81 de milioane de euro pentru reabilitarea termică a unor clădiri. Banii ar urma să provină din fondurile Planului Național de Redresare și Reziliență, a anunțat primarul Emil Boc.

Concret, 54 de milioane de euro ar urma să fie utilizați pentru renovarea a 34 de clădiri cu funcțiuni publice, precum școli, creșe și grădinițe. Acestea vor fi reabilitate din punct de vedere termic, însă vor fi dotate și cu panouri fotovoltaice, precum și cu corpuri de iluminat de tip LED.

Alte 27 de milioane de euro ar urma să fie utilizate pentru reabilitarea termică a 33 de blocuri de locuințe, cu 1561 de apartamente. Aceste investiții ar fi necesare deopotrivă pentru reducerea consumului de energie, în contextul crizei provocate de războiul din Ucraina, dar și pentru a ajuta comunitatea să facă pași concreți spre atingerea obiectivului de a deveni neutră din punct de vedere climatic. Clujul a semnat Acordul European pentru Orașe Verzi, care cuprinde un plan de acțiuni care vizează neutralitatea climatică.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY