Târgul de Crăciun de la Cluj devine o atracție turistică de seamă

Trimite și altora

Centrul Clujului găzduiește unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun. Clujenii și turiștii care vizitează orașul în această perioadă se pot bucura de produsele alimentare pregătite de artizanii locali, de decorațiunile de Crăciun care au fost pregătite de artiști, precum și de concertele care sunt organizate în Piața Unirii.

Târgul de Crăciun este organizat la kilometrul zero al Clujului. Este vorba de Piața Unirii, renumită pentru ruinele romane, pentru ansamblurile gotice și baroce și pentru grupul statuar al Regelui Matia Corvin. În piață au fost amenajate 86 de căsuțe. Unele dintre ele vând alimente tradiționale, inclusiv turtă dulce de Bonțida, altele vând vin fiert. Există și căsuțe de unde clujenii și turiștii pot cumpăra șosete împletite din lână, cosmetice din lavandă sau decorațiuni pentru Pomul de Crăciun.

Există și un brad de mari dimensiuni, o roată panoramică sau un cort de lumină. De asemenea, a fost amenajată și o căsuță a lui Moș Crăciun. Pe scena de la Târgul de Crăciun urcă diferiți artiși, care oferă concerte caritabile. O trupă rock de adolescenți, High Velocity, a strâns 4.000 de lei de la spectatori, iar banii au fost donați pentru tratamentul unui copil care suferă de leucemie. Sâmbătă seara, pe scenă vor urca artiștii de la Școala de Muzică The Beat și Timothy Kross. Duminică, pe scenă vor fi spuse Povești la gura sobei, iar apoi vor urca artiștii de la Incubatorul de Muzică, precum și cei de la Incubatorul de Folclor. 

Comments

comments

SHARE
Previous articleAHK Business Outlook: Situația companiilor stabilă, dar cu perspective conjuncturale negative
Next articleCentrul de Transplant Multiorgan ar putea fi finanțat prin PNRR
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY