16 milioane de lei pentru cea mai modernă școală specială din România

Trimite și altora

Noul sediu al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă, situat pe strada Aviator Bădescu nr. 3-5, din Cluj-Napoca și edificat de Consiliul Județean Cluj în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, este aproape de finalizare. Valoarea lucrărilor este de 16.014.904,54 de lei fără TVA.

Concret, tronsonul 1 din corpul nou al școlii, cu un regim de înălțime P+2E, care va cuprinde spațiile administrative și medicale, este realizat în proporție de 100% pe partea de structură și de zidărie. Instalațiile electrice, de incendiu și cele sanitare, în proporție de 95%, iar cele termice în procent de 100%. Partea arhitecturală este executată în proporție de 95%, tâmplăriile exterioare și interioare sunt montate în totalitate, covorul PVC este realizat 100%, termosistemul având un grad de realizare de 85%, inclusiv fațada ventilată cu plăci HPL.

În ceea ce privește tronsonul 2 cu regim de înălțime S+P+3E, în care vor funcționa 32 de săli de clasă, laboratoare și cabinete de terapie, spațiile adiacente și grupurile sanitare, acesta este concretizat în procent de 100% pe partea de structură și zidărie. Instalațiile electrice și de incendiu sunt aproape finalizate, stadiul fizic fiind de 90%, cele sanitare în proporție de 90%, iar cele termice în proporție de 80%. Partea arhitecturală este materializată în proporție de 90% iar tâmplăriile exterioare și interioare sunt montate în procent de 95%. Termosistemul este realizat în totalitate, iar fațada ventilată cu plăci HPL în proporție de 95%. Pentru partea de echipamente sunt efectuate montajul liftului, panouri solare, modul de pompare instalație solară, tablou automatizare solară, separatorul de hidrocarburi, cazane, vase de expansiune.

Cel de-al treilea tronson, format din S+P+1E și compus din blocul alimentar – bucătărie și sala de mese, precum și din spațiile pentru activități sportive, kinetoterapie, este realizat 100% pe partea de structură și zidărie. Instalațiile electrice și de incendiu sunt realizare în procent de 95%, cele sanitare în proporție de 90%. Partea arhitecturală este executată în proporție de 90% cu tencuieli interioare, glet și lavabil, tâmplăriile exterioare și interioare au fost montate complet, termosistemul și fațada ventilată cu plăci HPL, realizate integral.

Noul sediu al unității de învățământ va dispune și de o grădină senzorială amplasată pe acoperiș, de un spațiu special destinat hidroterapiei, precum și de amenajarea unui loc de joacă și pentru activități în aer liber.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY