Profit record pentru Banca Transilvania

Trimite și altora

Cea mai mare bancă românească a înregistrat un profit record. Banca Transilvania a avut în acest prim trimestru din 2023, un profit net de 837 de milioane de lei la finalul lunii martie a anului 2023, mai mult decât dublu față de anul precedent, când profitul net a fost de 400 de milioane de lei, potrivit Via Cluj TV.

Acțiunile grupului financiar Banca Transilvania au înregistrat, de asemenea, o creștere cu aproximativ 5%, la Bursa de Valori București, după raportarea rezultatelor aferente primului trimestru al anului prezent.

Tranzacțiile liderului de pe piața bancară română, au ajuns la aproximativ 96 de milioane de lei, veniturile operaționale au crescut cu 500 de milioane de lei, iar indicele de referință BET a urcat cu 0,8%, conform datelor BVB.

Cele mai mari bănci din România – Banca Transilvania, BRD și BCR – au înregistrat în primul trimestru din 2023, câștiguri care cumulate se apropie de 1,6 mld. lei. Ele au realizat aproape 50% din profitul întregului sistem bancar românesc.

În cadrul sistemului bancar românesc, profitul net a ajuns la un nou record la finalul primului trimestru din 2023, de aproximativ 3,4 mld. lei. Este vorba de o creștere cu circa 70% față de câștigul raportat în primul trimestru din anul 2022.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY