Lucrările de peste 38 milioane de lei de pe drumul Mănăstireni – Mărgău, 80% realizate

Trimite și altora

Lucrările de reabilitare și modernizare derulate pe drumul județean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău sunt realizate în proporție de peste 80%.

Operațiunile se execută în baza proiectului având ca obiect „Servicii de actualizare expertiză tehnică, proiectare și execuție lucrări pentru modernizarea și reabilitarea drumului județean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău, între km 36+050 și km 59+000, L=22,950 km”.

La finalul lucrărilor, sectorul de drum în lungime de aproape 23 de kilometri va fi asfaltat integral.

Operațiunile de până acum au constat în lucrări de modernizare a platformei drumului pe toată lungimea sectorului. În această etapă, lucrările de așternere a covorului asfaltic sunt realizate în proporție de peste 80%, excepție făcând sectoarele de drum din zona podurilor și tronsoanele unde se derulează lucrări de ridicare a căminelor la cotă.

Totodată, operațiunile de reabilitare a suprastructurii și infrastructurii a nu mai puțin de șapte poduri înregistrează un progres de 85%, iar lucrările de consolidare a trei porțiuni instabile de drum sunt realizate în proporție de 95%.

De asemenea, au fost executate lucrări de asigurare a scurgerii apelor și de realizare a timpanelor la podețe.

În vederea completei finalizări a lucrărilor vor fi realizate și operațiuni de semnalizare și marcaje rutiere.

Investiția, în valoare de 38.100.386,65 lei, cu TVA inclus, este finanțată atât din fonduri europene, cât și de la bugetul județului.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY